Piletina sa ruzmarinom i rebrasti krompirići sa slaninom prema receptu mlade glumice.
Glumica Tamara Dragičević voli da sprema hranu i obroke za svoje najbliže, a njeni najmili tvrde da je odlična kuvarica.
Jednom prilikom je u emisiji "Praktična žena" pripremala jelo koje njen suprug Petar Benčina obožava.
U pitanju je piletina sa ruzmarinom i rebrasti krompirići sa slaninom.
Sastojci:
Za pile
- celo pile
- 4 grančice ruzmarina
- 10 čena belog luka
- 2 limuna
Za krompir
- 3 krompira iste veličine
- 200 g slanine
Očistiti pile i vezati kanapom noge, a u njega staivli dve grančice ruzmarina, 4 čena belog luka i jedan limun isečen na četvrtine.
Posoliti i pobiberiti sa svih strana.
Posudu u kojoj ćete peći pile nauljiti, pa staviti 4 kriške limuna, 4 čena belog luka, grančicu ruzmarina i preko toga pile.
Na pile staviti još 2 koluta limuna, 2 čena belog luka isečenog na pola i 2 grančice ruzmarina.
Peći u rerni 4 sata na 200 stepeni poklopljeno, a potom skinuti poklopac i tako peći još 10 minuta da se pile zapeče.
Sa druge strane, rebraste krompiriće pripremiti tako što ćete krompir iseči u ljusci (dobro ga naravno oprati).
Jedan kraj krompira se tanko iseče kako bi krompir mogao da stoji.
Krompir zaseći na više mesta na tanke šnite, u svaku šnitu ubaciti po 1 listić slanine.
Posoliti i preliti uljem tako da u svaki prorez uđe deo. Peći na 180 stepeni 45 minuta.
BONUS VIDEO
Lažna pica sa sirom i šunkom