njami

Sočan i ukusan ručak koji Petar Benčina obožava: Piletina sa krompirom zapečena u rerni po receptu Tamare Dragičević

0

Piletina sa ruzmarinom i rebrasti krompirići sa slaninom prema receptu mlade glumice.

foto: tamaradragicevic, Instagram
foto: tamaradragicevic, Instagram

Glumica Tamara Dragičević voli da sprema hranu i obroke za svoje najbliže, a njeni najmili tvrde da je odlična kuvarica.

 

Jednom prilikom je u emisiji "Praktična žena" pripremala jelo koje njen suprug Petar Benčina obožava.

 

U pitanju je piletina sa ruzmarinom i rebrasti krompirići sa slaninom.

 

Sastojci: 

 

Za pile

 

  • celo pile
  • 4 grančice ruzmarina
  • 10 čena belog luka
  • 2 limuna

Za krompir

 

  • 3 krompira iste veličine
  • 200 g slanine

 

Očistiti pile i vezati kanapom noge, a u njega staivli dve grančice ruzmarina, 4 čena belog luka i jedan limun isečen na četvrtine.

 

Posoliti i pobiberiti sa svih strana.

 

Posudu u kojoj ćete peći pile nauljiti, pa staviti 4 kriške limuna, 4 čena belog luka, grančicu ruzmarina i preko toga pile.

 

Na pile staviti još 2 koluta limuna, 2 čena belog luka isečenog na pola i 2 grančice ruzmarina.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock/Marian Weyo

Peći u rerni 4 sata na 200 stepeni poklopljeno, a potom skinuti poklopac i tako peći još 10 minuta da se pile zapeče.


Sa druge strane, rebraste krompiriće pripremiti tako što ćete krompir iseči u ljusci (dobro ga naravno oprati).

 

Jedan kraj krompira se tanko iseče kako bi krompir mogao da stoji.

 

Krompir zaseći na više mesta na tanke šnite, u svaku šnitu ubaciti po 1 listić slanine.

 

Posoliti i preliti uljem tako da u svaki prorez uđe deo. Peći na 180 stepeni 45 minuta.

 

BONUS VIDEO

 

Lažna pica sa sirom i šunkom

 

 

 

makonda-tracker