Ako vam je ponestalo ideja šta da spremate, onda je pravo vreme da isprobate slane krofne.
Svi volimo krofne da jedemo sa slatkim nadevom i da se njima zasladimo nakon obroka.
Iako nam je teško da zamislimo krofne u slanoj varijanti, one mogu da budu savršen doručak ili večera.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 3 jajeta
- 450 gr feta sira
- 200 ml ulja
- 180 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sećera
- 1 kašika suvog kvasca
Priprema:
U jednoj činiji prvo izmešajte tečne sastojke, jaja, jogurt, ulje, mleko i vodu, a potom dodajte šećer, so, prašak za pecivo i sir.
Nakon toga dodajte brašno i zamesite testo.
Ostavite ga sa strane da malo naraste, a potom na radnu površinu stavite malo brašna i testo razvijte oklagijom.
Čašom vadite krugove, a onda krofne pecite u dubokom ulju sa obe strane dok ne porumene.
BONUS VIDEO
Lažne krofne
( Glossy )