njam

Recept za džambalaju: Ovo je jedno od najpopularnijih jela na svetu

0

Džambalaja je veoma popularna u celom svetu, a domaćice često znaju da je prave kao porodični ručak. 

Postoji više različitih recepata za džambalaju
Postoji više različitih recepata za džambalaju foto: Shutterstock Tatiana Volgutova

Postoji više verzija džambalaje. Neke imaju škampe ili neke druge morske plodove, dok neke nemaju. Mi vam predstavljamo jedan od najpopularnijih recepata bez morskih plodova. 

 

SASTOJCI 

 

  • dimljena kobasica - 120 grama
  • dimljena pileća prsa - 120 grama
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • crni luk - jedna glavica
  • paprika - jedan komad 
  • celer - 3 štapa
  • beli luk - dva čena
  • pirinač - 1 šolja  seckani pelat - 2 konzerve
  • pileći bujon - 1 šolja
  • sušena majčina dušica - jedna mala kašika
  • lovorov list
  • pasulj - dve konzerve

 

 

PRIPREMA

 

Prvo morate da zagrejte ulje u tiganju, a nakon toga dodajte iseckani luk, celer i papriku. Propržite malo da omekša.

 

Posle dodajte i iscekani beli luk, a onda dinstajte još par minuta. Sledeći korak je da sipate pirinač, kobasicu iseckanu na kolutove, kao i iseckana pileća prsa.

 

Pržite par minuta i mešajte sve vreme. Sada sipajte pelat i bujon i začinite majčinom dušicom i lovorovim listom. Kada sve to proključa smanjite toplotu na ringli.

 

Nako toga poklopite i dinstajte dvadesetak minuta ili manje ako tečnost upije ranije. Za sam kraj dodajte pasulj sa sve tečnošću, lepo promešajte i onda ostavite na na vatri još par minuta. 

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker