neodoljive

Samo 3 sastojka – a ni jaja, ni mleko, ni kvasac! NAJMEKŠE KIFLICE koje se tope u ustima gotove su za tren oka

0

Da biste postigli da vam kiflice budu vazdušaste, lagane i sočne, nisu vam neophodni uobičajeni sastojci

kiflice možete posuti semenom susama, kima...
kiflice možete posuti semenom susama, kima...foto: Vesna Markovic/Shutterstock

Da biste dobili domaće kiflice čiji se ukus pamti ne morate u testo da dodate umućena jaja i mleko, a čak vam nije potreban ni kvasac.


Na internetu je vrlo popularan jedan recept za zasitno domaće pecivo u kom su, uz brašno, samo još mlečni proizvodi – pavlaka i margarin, koji daju kiflicama božanstven ukus i glatkoću.


Pripremaju se za tili čas, a možete ih filovati i slatkim i slanim nadevom.

 

Rezultat je u svakom slučaju izuzetan!

 

Sastojci:

 

  • čaša kisele pavlake (oko 180 ml)
  • 230 g margarina
  • 380 g prosejanog brašna

 

Priprema

  1. Izvadite dva sata pre pripreme margarin iz frižidera, da odstoji na sobnoj temperaturi.
  2. Potom ga pomešajte s kiselom pavlakom, pa potom postepeno sipajte prosejano brašno, sve vreme meseći dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Kada bude mekano i fino, oblikujte testo u loptu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider, na sat vremena.
  4. Prebacite zatim na pobrašnjenu radnu površinu, pa presecite loptu na pola.
  5. Razvucite tu polovinu oklagijom, pa nožem isecite trougliće.
  6. Filujte po želji (mada i ne morate jer će kiflice biti sočne), pa motajte kiflice.
  7. Kiflice možete posuti semenom susama, kima...
  8. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju finu zlatnu boju.

BONUS VIDEO

Kiflice od prhkog testa sa višnjama

 

makonda-tracker