Kapri torta već decenijama važi za jednu od omiljenih poslastica u svim krajevima sveta.
Kapri torta je jedan od onih slatkiša, sa kojim teško možete pogrešiti. Svrstava među poslastice koje skoro pa nema ko ne voli, a recept za nju je veoma lak i sprema se relativno brzo.
SASTOJCI
gotove kore - jedno pakovanje
sok od jagoda ili mleko za natapanje kora - 0,25 do 0,33 l
CRVENI FIL
jagode - 750 grama
gustin - 6 kašika
voda - 100 ml + 150 ml vode
šećer - 300 grama
puding od jagoda - 2 kesice
ŽUTI FIL
puding od vanile - 4 kesice
mleko - 1 litar
margarin - jedno pakovanje
ČOKOLADNI DEO
čokolada za kuvanje - 300 grama
ulj - 3 kašike
mleko - 3 kašike
PRIPREMA
Za početak u šerpu stavite 100 ml vode i 300 grama šećera. Nakon što proključa dodajte iseckane jagode.
Mešajte s vremena na vreme dok ne proključa. Posle toga dodajte razmućen puding sa 1,5 dl vode. Povremeno ga mešajte sve dok se ne skuva.
Kad to završite u drugu šerpu stavite 800 ml mleka i ostavite ga da se zagreje sve dok ne proključa. Uzmite i jednu manju posudu i nju stavite četiri kesice pudinga od vanile, šest kašika šećera, a onda to umutite sa 200 ml mleka.
Obratite pažnju da leopo umutite puding kako vam ne bi ostale grudvice, Vodite računa da puding lepo umutite da ne bi ostale grudvice.
REDOSLED REĐANJA
Koru nakvastite sokom od jagode ili mlekom, pa onda namažite crveni fil.
Preko crvenog fila otopiti 100 grama čokolade sa po jednom kašikom ulja i mleka.
Nakon što malo ohladite čokoladu i premažite je preko crvenog fila, a onda sve to stavite u frizider kako bi se čokolada malo stegla.
A onda preko čokolade namažite žuti fil od pudinga. I tako ređajte sve dok ima kora. Preko toga umutite šlag i ukrasite po svojoj volji.
Bonus video: