Ako ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, isprobajte ove slasne slane mafine
Nekad nam ponestane ideja za doručak ili večeru, pa ne znamo šta bismo spremili da je brzo, slasno i zasitno, a ovaj predlog će vam se sigurno dopasti ako volite pitu.
U pitanju su brzi mafini koji se spremaju s cepkanim korama, bez brašna, muke i truda. Za pola sata imate na stolu vruć i gotov obrok, a garantovano je mekan i preukusan.
Po ovom receptu se koriste heljdine kore, ali možete koristiti obične ili speltine.
Isprobajte recept!
Sastojci:
- 4 jaja
- 400 g sira
- 200-250 g cepkanih heljdinih kora za pitu (pola pakovanja)
- 100 ml kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- so
Priprema:
- Mikserom umutiti jaja, pa dodati so, kiselu vodu i prašak za pecivo.
- Izdrobiti sir i dodati u smesu.
- Pola pakovanja kora sitno iscepkati u smesu, promešati kašikom ili varjačom.
- Sipati u silikonske kalupe za mafine (12 komada), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
- Mafine (pre pečenja) možete posuti susamom po želji.
- Prijatno!
Bonus video
Mafini s bananama i kikiriki puterom
( Glossy )