Ukusniji, brži i jednostavniji od ovoga sigurno nećete naći na Internetu, a ni u kuvarima
Vreme ukusnog voća je stiglo. Na pijacama se može naći raznobojno voće, a jedno od omiljenog, breskve, definitivno su osvojile rafove na pijacama i supermarketima.
Ako imate svoje to je još bolja varijanta. Nemojte dozvoliti da vam propadne ni jedna voćka. Spremite ukusan džem u kojem ćete uživati tokom cele zime.
Bilo da ga jedete uz palačinke, mažete sa maslacom na hleb ili pravite od njega kolače, jedno treba da znate, ova recept je toliko savršen da odmah treba da ga upišete u svoju svesku.
Pravi se za sat vremena od samo 3 sastojka.
Potrebno je:
3 kg breskvi
1 kg šećera
3 kašike soka od limuna
Priprema:
Breskve dobro operite i oljuštite, a potom sameljite na mašini za meso. Sipajte ih u šerpu, dodajte ostale sastojke i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 1 sata. Dužina prženja može da varira u zavisnosti od toga koliko vode puste breskve, ali i kakva vam je rerna.
Povremeno promešajte kako biste videli da li je izvrila voda. Ne sme da bude mnogo retko, ali ne treba ni da bude pregusto, jer će se džem zgusnuti još kad se ohladi.
Nakon što je gotovo, sipajte u tegle koje ste zagrejali u rerni i stavite da se 15 minuta zapeče na 200 stepeni.
Bonus video:
Kako da napravite deci sladoled bez šećera?