Čorbu od kopriva bi trebalo češće da jedete, jer pruža obilje benefita.
Kopriva spada u biljke koje bi trebalo češće da jedemo, jer sa sobom nosi brojne benefite.
Sadrži dosta gvožđa, pa se koristi u borbi protiv anemije, umora, a pomaže i kod krvnog pritiska.
Glumica Miljana Gavrilović podelila je na Instagramu recepta ukusnu čorbu od koprive.
Kao što je napisala, treba da se bere mlada kopriva i uvek se beru samo gornji izdanci.
Kopriva se ne ispira vodom, već se samo prelije ključalom ili vrućom vodom, a kako vas kopriva ne bi ispekla, možete da koristite rukavice.
Sastojci:
- kopriva
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2,3 kašike maslinovog ulja
- kopriva
- 2 krompira
- 1 jaje
- 1 čaša mleka
- 3 kašike palente
Priprema:
Prvo isecite jedan crni luk na kockice i izrendajte šargarepu, pa ih prodinstajte na ulju.
Dodati izblendiranu koprivu oceđenu od vode i doliti još dve čaše vode.Ostaviti da se kuva na tihoj vatri otprilike 30 minuta.
Nakon toga dodati iseckani krompir, još dve čaše vode da preliju krompir.
Nakon 10 do 15 minuta dodati izmućeno jaje sa mlekom i palentom.
Kako je glumica napisala, pre dodavanja smese jaja sa mlekom i palentom, sklonite šerpu sa vatre i polako sipajte smesu u šerpu uz neprekidno mešanje.
Miljana je istakla da je začine odokativno dodavala, pa da možete da ubacite so, biber,alevu papriku, lovorov list,kurkumu.
Isto tako,za posluženje možete da ukrasite tanjir čorbe pavlakom,peršunom i pečenim susamom.