Poseban šmek ovom jelu daje jedna namirnica
Jedan od najpoznatiji srpskih parova Suzana Jovanović i Saša Popović godinama svoj brak čuvaju i neguju bez obzira što su poznati i što su na njihovom putu bila mnoga iskušenja.
Suzana se trudi da suprugu ispuni svaku želju, a godinama je sama kuvala i spremala ona jela koja njen muž najviše voli.
Iako Saša često s prijateljima ruča van kuće, trenutke kad dele zajedničku trpezu oboje veoma cene. Gostujući u emisiji "Praktična žena" Suzana je otkrila svoj tajni recept za špagete agio e olio koje se spremaju za tili čas.
Evo kako da ih pripremite i oduševite svoje ukućane.
Potrebno je:
100 ml maslinovog ulja
2-3 čena belog luka
malo mlevene ljute papričice
so po ukusu
biber
1 pakovanje špageta
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte beli luk koji ste prethodno nožem dobro usitnili. Nakon što se luk malo proprži dodajte ljutu papriku, minut da se uprži i sklonite sa vatre. Zatim dodajte malo bibera i to je to.
Špagete se pre toga skuvaju, vodeći računa da se ne prekuvaju, preliju se belim lukom sa paprikom.
Po zelji može i peršunov list ko voli. Ko voli na kraju kad se servira u tanjir dodati malo parmezana. To je sve. Mirisi su fantastični, ukus takođe. U ovom jelu uživa se svim čulima.
Bonus video:
Kako poznati prave pitu od jabuka pogledajte u videu koji sledi