bez mesa

Spremaju se za 7 minuta, Saša Popović ih obožava: Pikantne špagete AGLIO E OLIO po receptu Suzane Jovanović

1

Poseban šmek ovom jelu daje jedna namirnica 

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Jedan od najpoznatiji srpskih parova Suzana Jovanović i Saša Popović godinama svoj brak čuvaju i neguju bez obzira što su poznati i što su na njihovom putu bila mnoga iskušenja. 

 

Suzana se trudi da suprugu ispuni svaku želju, a godinama je sama kuvala i spremala ona jela koja njen muž najviše voli.

 

Iako Saša često s prijateljima ruča van kuće, trenutke kad dele zajedničku trpezu oboje veoma cene. Gostujući u emisiji "Praktična žena" Suzana je otkrila svoj tajni recept za špagete agio e olio koje se spremaju za tili čas. 

 

 

Evo kako da ih pripremite i oduševite svoje ukućane.

 

Potrebno je:

 

100 ml maslinovog ulja
2-3 čena belog luka
malo mlevene ljute papričice
so po ukusu

biber

1 pakovanje špageta

 

Špagete po receptu Suzane Jovanović
Špagete po receptu Suzane Jovanović foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

Na malo ulja prodinstajte beli luk koji ste prethodno nožem dobro usitnili. Nakon što se luk malo proprži dodajte ljutu papriku, minut da se uprži i sklonite sa vatre. Zatim dodajte malo bibera i to je to.

 

Špagete se pre toga skuvaju, vodeći računa da se ne prekuvaju, preliju se belim lukom sa paprikom.

 

Po zelji može i peršunov list ko voli. Ko voli na kraju kad se servira u tanjir dodati malo parmezana. To je sve. Mirisi su fantastični, ukus takođe. U ovom jelu uživa se svim čulima.

 

Bonus video:

 

Kako poznati prave pitu od jabuka pogledajte u videu koji sledi

 

 

 

makonda-tracker