"jednostavna, lagana, zdrava"

Ne opterećuje digestivni trakt i DAJE ENERGIJU: Zdrava domaća pašteta po receptu Slavice Rokvić

0

Udovica Marinka Rokvića, Slavica, često deli divne domaće recepte za razne kulinarske đakonije koje njena porodica obožava

foto: Instagram / slavicarokvić
foto: Instagram / slavicarokvić

Udovica pevača narodne muzike Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, na društvenim mrežama deli sadržaj u kom se može naći nešto zanimljivo i za žene, ali i za muškarce!

 

Bilo da su u pitanju recepti za razne kulinarske đakonije ili baštovanski saveti, mama Nikole i Marka Rokvića, kao i baka Leone, Simeona, Despota i Drage zaista ima dragocene savete koji se mogu usvojiti u mnogim domaćinstvima.

 

 

Ona je na svom Instagram profilu do sada podelila brojne objave, a u jednoj od njih je Slavica predstavila veoma jednostavan recept za domaću paštetu, od svežeg mesa, koja je pogodna kako za decu, tako roditelje koji nisu pristalice konzerviranih obroka.

 

— Svi moji dosadašnji recepti bili su namenjeni svima nama, a ovaj današnji posebno vama koji se na ovih 40 stepeni borite sa zdravstvenim problemima. Reč pašteta baš na prvi pogled ne obećava. Ali zdrava, domaća pašteta protkana česticom ljubavi onoga ko je sprema pomoći će borcima u ringu koji se životom zove. Jednostavna, lagana, ali zdrava, delotvorna — napisala je Slavica uz recept.

 

 

Sastojci:

 

  • ćureći ili pileći file
  • senf
  • celerova so
  • malo kuvanog domaćeg paradajza
  • sitno seckan peršun

 

Priprema:

  1. Belo meso skuvati u supi ili posebno.
  2. Staviti ga u multipraktik sa ostalim sastojcima. Blendirati.

— Lagano, ukusno, ne opterećuje digestivni trakt, a daje snagu na poseban način — napisala je Slavica Rokvić.

 

Bonus video

Piletina u sosu od crvenog vina:

 

makonda-tracker