obožavaćete ga

3 recepta za SATARAŠ bez kojih se leto ne može zamisliti: Birajte - lagano jelo ili pikanterija koja budi sva čula

0

Tokom letnjih vrućina najviše prijaju jela od povrća, koja se brzo pripremaju 

foto: Shutterstock / Fanfo
foto: Shutterstock / Fanfo

Ukoliko tragate za jelom koje je lagano, brzo se vari i ne zahteva dugo stajanje pored šporeta sataraš je ono što vam treba.

 

Povrća sada ima u izobilju, a ako ste ljubitelj tog spoja savršenih sastojaka i ukusa, predlažemo vam tri varijante ovog jela, a na vama je da odaberete ono koje vam se najviše sviđa ili možda napravite sva tri.

 

Osnovni recept je isti za sva tri jela, samo se u druga dva dodaju sastojci koji će dati puniji ukus i učiniti da budu jača i kaloričnija.

 

 

Sataraš od povrća

 

Potrebno je:

 

  • 5 glavica luka
  • 5 paprika
  • 5 paradajza

 

Priprema:

 

Povrće iseckajte na kockice, prvo na malo ulja propržite luk, pa dodate papriku, kad paprika malo omekša stavite paradajz i kuvajte 15, 20 minuta dok ne izvri višak vode. Začinite po želji i uživajte u zdravom i laganom obroku.

 

Recept za sataraš od povrća
Recept za sataraš od povrćafoto: Shutterstock / ArtCookStudio

 

Ovo je osnova za sva tri jela.

 

Sataraš sa jajima 

 

Potrebno je sve isto što i za sataraš od povrća, samo na kraju dodajte 2 jaja i pržite još 5 minuta, uz povremeno mešanje, dok se jaje lepo ne uprži. 

 

Recept za sataraš s jajima
Recept za sataraš s jajimafoto: Shutterstock / Rimma Bondarenko

 

Sataraš sa belim mesom 

 

Osnova je ista i za ovo jelo, samo je postupak malo drugačiji. Prvo stavite dosta luka da se uprži, pa dodajte piletinu na kockice, i pustite da se malo zapeče, da se uhvati korica, a onda dodajte papriku i paradajz. 

 

Upržite malo i dodajte začine. 

 

Nakon što uvri višak tečnosti jelo je spremno.

 

Ako ste spremni da naučite kako se po receptu poznatih dama pravi najukusnija pita od jabuka pogledajte bonus video koji smo spremili za vas:

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

makonda-tracker