Sve sastojke u pripremi već koristite, ali jednom sitnom promenom ćete dobiti najkremastiji pire ikad.
Pire krompir je savršen prilog uz meso, ribu ili omiljeno povrće, a iako se čini da tu ne postoji mnogo dileme kako pripremiti ukusan pire od krompira, ipak postoji bezbroj caka.
Kuvar Morgan Hipvort, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melburnu, na svom TikTok profilu je podelio svoj jednostavan trik kako da napravite najkremastiji pire krompir.
Sve sastojke već koristite u njegovoj pripremi, ali dovoljna je jedna sitna promena da biste dobili kremast ukus.
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 100 grama maslaca
- 100 mililitra mleka
- morska so
Priprema:
Očistite krompir i isecite ga na velike komade. Skuvajte krompir sa morskom solju.
Potom ga ocedite od viška vode i zgnječite dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i mešajte pet minuta.
U drugu posudu sipajte mleko i zagrejte ga do ključanja. Polako ga dodajte pireu zajedno sa maslacem.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, a po potrebi dodajte so.