Pire krompir zapečen u rerni savršen je dodatak mnogim obrocima, a priprema se jednostavno...
Sastojci:
2 kg krompira
250 ml kisele pavlake
200 g krem sira
1 kašika soli
četvrtina kašičice mlevenog bibera
1 čen belog luka
1 kaška rastopljenog maslaca
pola kašičice mlevene paprike
Prirpema:
Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i iseckani beli luk, dodajte krompir i napravite pire. Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.
Omiljena zimska poslastica na starinski način: Kesten pire gotov u par koraka (RECEPT)
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mlevene paprike. Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.