Meso iz tanjira nećete ni pipnuti

Zapečeni pire krompir - prilog koji preti da postane glavno jelo

0

Pire krompir zapečen u rerni savršen je dodatak mnogim obrocima, a priprema se jednostavno...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

2 kg krompira

 

250 ml kisele pavlake

 

200 g krem sira

 

1 kašika soli

 

četvrtina kašičice mlevenog bibera

 

1 čen belog luka

 

1 kaška rastopljenog maslaca

 

pola kašičice mlevene paprike


Prirpema:

 

Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i iseckani beli luk, dodajte krompir i napravite pire. Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

 

Omiljena zimska poslastica na starinski način: Kesten pire gotov u par koraka (RECEPT)

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mlevene paprike. Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.

makonda-tracker