Koliko puta ste osetili grižu savesti jer ste svom detetu ili sebi ponovo kupili čips u prodavnici?
Svi dobro znamo da su grickalice, među kojima je i čips, veoma nezdravi, ali ih toliko volimo da nam je jednostavno teško da ima odlolimo.
Uvek sebi iznova obećamo, još samo ovaj put, ali nas onda opet želja ponese i na našoj trpezi se nađe hrana koja nije dobra za naš organizam.
Ukoliko ste strastveni ljubitelj čipsa imamo super vesti za vas. Od sada u sopstvenoj kuhinji možete napraviti čips bez mnogo soli, ulja i loših veštačkih dodataka.
Sve što vam treba je:
1 kg krompira
ulje za prženje
malo morske ili himalajske soli
Priprema:
Oprati krompir, oljuštiti ga i iseckati (najbolje na secka) na vrlo tanke kriške. U pleh stavite pek papir i lepo rasporedite krompir svuda po njemu. Poslite malo, sipajte malo ulja da ne bi bio pretvrd i suv.
Rernu zagrajte na makismalnih 250 stepeni, pa čips ubacite u nju. Pecite desetak minuta i na svakih 2,3 minuta otvorite rernu da izađe para, kako bi čips ostao hrskav.
Uživajte sa svojom porodicom u ukusnoj, a zdravoj grickalici bez griže saveti.