Sve što želite od mafina krije su u ovom receptu.
Mafini su jedan od najzahvalnijih tipova peciva. Prave se tako što se svi sastojci pomešaju i ispeku u kalupima u rerni, u njih se može stavljati šta god poželite, bilo slatko ili slano, a jedno je sigurno: uvek su ukusni-
Ako su vam ostale jagode i plašite se da vam ne propadnu, probajte da napravite mafine sa jagodama.
Jagode u mafinima su tako dobra kombinacija: unutra su hrskava, a sočna iznutra. Jednom rečju, sve što želite u jednom mafinu nalazi se u ovom receptu.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 125 g belog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 jaje
- 1/2 kašičice esencije vanile
- 1/2 šolje mleka
- 25 g putera
- 8 jagoda iseckanih na sitne komade
Pripirema:
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
U jednoj činiji pomešajte bašno, šećer i prašak za pecivo. Promešajte i napravite rupu u sredini.
Potom razbijte jaje u sredini i dodajte estrakt vanile.
Pomešajte malo, pa dodajte polovinu od ukupne količine mleka i promešajte još jednom.
Na kraju dodajte puter i sve dobro sjedinite.
Dodajte jagode.
SIpajte smesu u kalupe za mafine s tim što ostavite 1/4 svakog kalupa prazno jer će mafini narasti.
Pecite ih 25 minuta ili dok ne porumene.