jednostavno

Slani zalogaji za doručak ili večeru gotovi za pola sata: Sočni MAFINI sa TIKVICAMA koji se tope u ustima (RECEPT)

0

Ne morate da cedite tikvice pre početka pripreme.

Mafini sa tikvicama su idealna opcija kad ne znate šta da spremate.
Mafini sa tikvicama su idealna opcija kad ne znate šta da spremate.foto: Shutterstock/annata78

Za pripremu ovog jednostavnog recepta za mafine od tikvica potrebno je 30 minuta.

 

Zbog punoće kombinacije tikvica, sira i luka, ovaj recept je idealan za slane mafine.

 

Mafini od tikcia su savršeni kao doručak ili ručak, a nije potrebno ni ceđenje tikvica pre pripreme.

Sastojci:

 

  • 300 gr brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • Mleveni crni biber po ukusu
  • 180 gr rendanog kačkavalja
  • 250 gr rendanih tikvica
  • 40 gr sitno seckanog crnog luka
  • 220 gr mleka
  • 2 velika jaja


Priprema:

 

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Za to vreme pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber u velikoj posudi.

 

Mešajte da se sjedini, a zatim dodajte sir i promešajte da se sjedini.

 

U posebnoj posudi srednje veličine pomešajte rendane tikvice, luk, mleko i jaja i dobro promešajte.


Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se tek ne sjedine, ali nemojte preterano da mešate.


Podelite smesu u kalupe za mafine i pospite solju i biberom po želji. 


Pecite mafine 13-17 minuta, dok ne postanu blago zlatnobraon boje.


Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na rešetki pre nego što izvadite iz tepsije i ostavite da se potpuno ohladi.


 

 

makonda-tracker