Ne morate da cedite tikvice pre početka pripreme.
Za pripremu ovog jednostavnog recepta za mafine od tikvica potrebno je 30 minuta.
Zbog punoće kombinacije tikvica, sira i luka, ovaj recept je idealan za slane mafine.
Mafini od tikcia su savršeni kao doručak ili ručak, a nije potrebno ni ceđenje tikvica pre pripreme.
Sastojci:
- 300 gr brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- Mleveni crni biber po ukusu
- 180 gr rendanog kačkavalja
- 250 gr rendanih tikvica
- 40 gr sitno seckanog crnog luka
- 220 gr mleka
- 2 velika jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Za to vreme pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber u velikoj posudi.
Mešajte da se sjedini, a zatim dodajte sir i promešajte da se sjedini.
U posebnoj posudi srednje veličine pomešajte rendane tikvice, luk, mleko i jaja i dobro promešajte.
Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se tek ne sjedine, ali nemojte preterano da mešate.
Podelite smesu u kalupe za mafine i pospite solju i biberom po želji.
Pecite mafine 13-17 minuta, dok ne postanu blago zlatnobraon boje.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na rešetki pre nego što izvadite iz tepsije i ostavite da se potpuno ohladi.