na brzinu

Jugoslovenske ĆUFTE IZ RERNE: Najsočnije loptice od mlevenog mesa, zasitne i gotove za tren oka (RECEPT)

0

Nema ništa lepše od slasnih i dobro začinjenih ćufti, a ovako pripremljene postaće vaš omiljeni specijalitet od mesa

Ćufte kakve su se pravile u Jugoslaviji
Ćufte kakve su se pravile u Jugoslavijifoto: Tatiana Volgutova/Shutterstock

Ćufte od mlevenog mesa bile su među omiljenim jelima jugoslovenske kuhinje, a u pitanju je jelo koje spada i u najpopularnije na svetu.


Izvrsne su uz krompir-pire, ništa manje ukusne uz pirinač ili grašak, sjajno idu sa svakom salatom, pripremaju se jednostavno, a posle ćufti ostajete siti satima!


Sastojci:

 

  • 600 grama mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 kašika masti
  • prezla po potrebi
  • 1 kriška starog hleba
  • 1 paradajz
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • mlevena paprika, peršun, so i biber po ukusu

 

Priprema


Sitno iseckati jednu glavicu crnog luka, pa ga prodinstati na zagrejanoj masti.


Potom u to ubaciti mleveno meso, pa dobro promešati. Zatim dodati prethodno pokvašen i dobro oceđen hleb, jaje, stno seckan beli luk, začine po ukusu i sve promešati.


Odvojeno propržiti ostatak crnog luka, dok ne bude staklast i zlatan, pa dodati mlevenu papriku i to sipati u tepsiju.


Od pripremljenog mesa praviti loptice, pa ih valjati u prezle i ređati u tepsiji po prženom luku s paprikom.


Sitno iseckati paradajz i ređati oko ćuftica, pa sipati vodu i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne ispari tečnost.

 

 

makonda-tracker