prste da poližete!

Sočna turska PITA BEZ KORA: Recept koji je pogledalo više od 10 miliona ljudi svima uspeva

0

Turske pite i bureci sa korama bez sumnje su najpopularnije, ali postoji varijanta za koju vam one nisu potrebe, a jednako su ukusne!

Turska pita bez kora, sa povrćem
Turska pita bez kora, sa povrćemfoto: PRATİK YEMEK TARİFLERİ/Youtube Printscreen

Turska kuhinja najpoznatija je u svetu po slatkim zalivenim kolačima i čuvenim pitama od mesa ili sira, a ova varijanta je vrlo interesantna je obiluje ukusnim sastojcima i nema kore.


Postoji mnogo recepata za sočne turske pite, a onaj koji je pre nekoliko godina podeljen na jednom popularnom kanalu na platformi YouTube privukao je mnogo pažnje.


Do sada ga je pogledalo više do 10 miliona ljudi, a komentari su pozitivni jer je u pitanju pita koja svima uspeva i vrlo je ukusna.

 

Sastojci:

 

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 cela jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir

 

Priprema

  1. Isecite na kockice krompir, paradajz, zelenu papriku i mladi luk.
  2. Oljuštite paradajz, pa i njega usitnite.
  3. Umutite dobro jaja, pa im dodajte povrće, seckan sir, mleko i ulje. Posolite i dodajte još soli po želji, pa sve dobro promešajte.
  4. Na kraju postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje kako se ne bi napravile grudvice.
  5. Sipajte smesu u kalup, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200°C.

 

 

 

 

 

makonda-tracker