Turske pite i bureci sa korama bez sumnje su najpopularnije, ali postoji varijanta za koju vam one nisu potrebe, a jednako su ukusne!
Turska kuhinja najpoznatija je u svetu po slatkim zalivenim kolačima i čuvenim pitama od mesa ili sira, a ova varijanta je vrlo interesantna je obiluje ukusnim sastojcima i nema kore.
Postoji mnogo recepata za sočne turske pite, a onaj koji je pre nekoliko godina podeljen na jednom popularnom kanalu na platformi YouTube privukao je mnogo pažnje.
Do sada ga je pogledalo više do 10 miliona ljudi, a komentari su pozitivni jer je u pitanju pita koja svima uspeva i vrlo je ukusna.
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 3 zelene paprike
- 2 mlada luka
- 4 cela jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 g feta sira
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša mleka
- 3,5 šolje brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- rendani sir
Priprema
- Isecite na kockice krompir, paradajz, zelenu papriku i mladi luk.
- Oljuštite paradajz, pa i njega usitnite.
- Umutite dobro jaja, pa im dodajte povrće, seckan sir, mleko i ulje. Posolite i dodajte još soli po želji, pa sve dobro promešajte.
- Na kraju postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje kako se ne bi napravile grudvice.
- Sipajte smesu u kalup, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200°C.
( Glossy )