Dovoljno je da je napravite i probate samo jednom. Vraćaćete joj se zauvek! Osim mlevenog mesa i sira u nju se još mnogo šta može "potrpati", te eto odakle ovako zanimljiv naziv za istinsku ukusan obrok...
Sastojci:
750 grama kora za pitu
500 grama mlevenog mesa
400 mililitara kisele pavlake
750 grama sira
peršun
1 glavica crnog luka
5 jaja
1 kašika mešavine začina
pola kašike mirođije
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Ispržite sitno iseckan luk u tiganju. Pošto omekša, dodajte mledevo meso. Posolite, pobiberite, pomešajte, dodajte kašiku začina, mirođeju, iseckani peršun i promešajte još jednom. U dublji sud krupno izrendajte sir, dodajte 4 jaja i 200 mililitara kisele pavlake. Posolite i sjedinite sastojke.
Tepsiju premažite uljem i stavite koru, koju ćete saviti do veličine tepsije, pa stavite još jednu koru. Nanesite isprženo meso sa lukom i još 6 zgužvanih kora. Na njih stavite fil od sira, jaja i pavlake.
Po receptu najboljih turskih domaćica: Đul pita (VIDEO)
Potom nanesite zgužvane kore, u celosti prekrivajući fil. Na kore nanesite mleveno meso s lukom, pa još dve kore. Kore poprskajte uljem i premažite celu površinu. Pecite sat vremena na 180 stepeni. Isecite pitu na parčiće i onda umutite sa jajetom preostalu pavlaku i to nanesite na svako parče pite. Pecite još 40 minuta na istoj temperaturi, a onda toplo poslužite.