Želite brzu, ukusnu i jednostavnu poslasticu koja se topi u ustima? Mus je uvek dobar izbor!
Mus spada u najpopularnije slatkiše na svetu, a već prvi pogled na njega pokazuje i zašto.
Lagan je, kremast i garantuje da ćete se zasladiti, a ukoliko želite sami da ga napravite – uspećete bez greške.
Uputstva za pripremu ovog francuskog dezerta veoma su jednostavna, a danas vam predstavljamo najlakšu verziju čokoladnog musa.
Sastojci:
- 200 grama crne čokolade
- 400 ml slatke pavlake za šlag
Priprema
- Najpre iseckajte čokoladu sitno, pa je otopite na pari sa 100 ml pavlake.
- Kada se čokolada potpuno otopi, ostavite da se ohladi oko deset minuta.
- Ostatak pavlake za šlag umutite u posebnoj posudi dok ne bude čvrsto.
- Potom ohlađenu čokoladu dodajte postepeno, uz neprestano mućenje.
- Sve sipajte u posude u kojima ćete servirati mus.
- Odložite u frižider na najmanje dva sata.
- Ukrasite čokoladom ili prelivom po želji.
Pogledajte pripremu.
( Glossy )