Ukoliko vam se jede nešto slatko ili nemate ideju za brzi slatkiš koji biste mogli da poslužite gostima, zašto ne biste probali — krem brule!
Poslastica iz francuskih restorana, krem brule mnogima je omiljeni desert, a ovaj brzinski recept sa TikToka omogućiće vam da ga napravite za tili čas!
Potrebna su vam tri sastojka — sladoled od vanile, jaja i šećer! Za jednu porciju treba vam pola šolje sladoleda, jedno žumance i jedna kafena kašičica šećera.
Prvo, otopite sladoled u mikrotalasnoj. Potom, dodajte jedno po jedno žumance (u zavisnosti od toga koliko porcija pravite) i umutite. Sipajte mešavinu u činijicu pre pečenja. Činijice u kojima se nalazi krem brule stavite u veću posudu sa vodom, pa stavite da se peče nekoliko minuta.
Kad se ispeče i ohladi u frižideru, otopite šećer na tišoj vatri dok se ne karamelizuje, pa sipajte preko deserta.