ZDRAVLJE NA USTA ULAZI

Vrhunska prolećna poslastica gotova za 20 minuta: ČORBA OD KOPRIVA krepi um i dušu, a odlična je i za krvnu sliku (RECEPT)

0

S prvim zracima sunca stižu i mlade koprive. Iskoristite ih

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Korovska biljka koja muči mnoge vlasnike velikih dvorišta je za nutricioniste pravo blago. Listove ove biljke najbolje je za pripremu jela koristiti u rano proleće, dok su mladi i puni hranljivih sastojaka.

 

Donosimo vam recept za čorbu od koprive koja se pravi očas posla.

 

Sastojci:

 

  • 1/2 kg koprive
  • 2 krompira
  • 1 dcl slatke pavlake
  • 1 kašičica suvog začina
  • so, biber

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Koprivu operite, krompir ogulite i narežite na veće kockice i sve zajedno obarite.
  • Kad je kucano, sklonite s vatre i procedite, ali tako da vam ostane otprilike dva decilitra vode u kojoj se povrće kuvalo.
  • Sad sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom.
  • Vratite ponovno na vatru, dodajte slatku pavlaku i začine, ali pazite da ne presolite.
  • Pustite da krčka još minut-dva.
  • Servirajte toplo.

 

 

makonda-tracker