Kada je jednom probate, poželećete da je svaki dan imate na trpezi.
Sastojci:
- 300 g krompira
- 3 šargarepe
- 300 g pilećeg filea
- so
- biber
- suvi začin
- pola kašike brašna (po potrebi)
Pripema:
Prvo je potrebno da oljuštite krompir i šargarepu i da ih isečete na kockice.
Zatim stavite vodu da provri. Kada provri, u šerpi koju ste odredili za kuvanje, dodajte šargarepu, a nakon toga dodajte i krompir, a zatim i piletinu. Kuvajte dok se ne razmekša povrće i piletina.
Nakon toga, izvadite povrće iz šerpe kao i piletinu. Krompir i šargarepu izblendajte, a piletinu isekajte veoma sitno. Vodu u kojoj ste kuvali sve držite na veoma blagoj vatri.
Vreme je da vratite povrće u vodu pa mešajte dok se sve lepo ne sjedini, a zatim dodajte kašiku brašna koju je potrebno prethodno razmutiti sa malo vodice iz šerpe kako se ne bi stvarale grudvice.
Zatim sve lepo začinite, dodajte biber, so i suvi začin, pa tek na kraju i sitno seckanu piletinu.
Sve lepo promešajte i vaša čorba je spremna.
Prijatno!