divnog ukusa

Palačinke od 2 sastojka – bez brašna, mleka i šećera: Najbolji i najzdraviji recept za doručak gotov za 10 minuta

1

Predstavljamo vam brzi recept za bezglutenske palačinke uz koje će vam počinjati dan

Mekane domaće palačinke
Mekane domaće palačinkefoto: AS Foodstudio/Shutterstock

Ukoliko iz bilo kog razloga izbegavate gluten iz belog pšeničnog brašna, mleko i mlečne proizvode ili šećer, ovaj recept za palačinke sigurno će vam se dopasti.

 

Uz to što ne sadrže nijedan od ovih sastojaka, bezglutenske palačinke od banana su izuzetno ukusne i mekane, a njihov ukus se ne zaboravlja...

 

Sastojci:

 

  • 4 velika jajeta
  • 2 velike banane

Priprema

  1. U blender ubacite iseckane banane i jaja, pa uključite i držite sve dok ne dobijete homogenu i glatku mešavinu.
  2. Zagrejte podmazan tiganj, pa kružnim pokretom kutlačom sipajte deo smese.
  3. Pržite dok središnji deo palačinke ne bude skoo suv, a ivice blago braonkaste.
  4. Spatulom okrenite palačinku i pržite jejoš 15-ak sekundi s druge strane.
  5. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal

Saveti:

 

  • Ukus je još lepši ako, po ukusu, dodate malo cimeta, muskatnog oraščića ili ekstrata vanile.
  • Čim ivice palačinke počnu da rumene, spatulom malo olabavite, odnosno odvojte od dnatiganja, da biste ih kasnije lakše okrenuli.
  • Kada završite s prženjem jedne palačinke razdvojte je od sledeće ubrusom kako se ne bi zalepile i da bi ostale mekane.
  • Služite uz (voćni) jogurt, domaći džem ili med, kriškice banane ili bobičasto voće.

 

 

makonda-tracker