Predstavljamo vam brzi recept za bezglutenske palačinke uz koje će vam počinjati dan
Ukoliko iz bilo kog razloga izbegavate gluten iz belog pšeničnog brašna, mleko i mlečne proizvode ili šećer, ovaj recept za palačinke sigurno će vam se dopasti.
Uz to što ne sadrže nijedan od ovih sastojaka, bezglutenske palačinke od banana su izuzetno ukusne i mekane, a njihov ukus se ne zaboravlja...
Sastojci:
- 4 velika jajeta
- 2 velike banane
Priprema
- U blender ubacite iseckane banane i jaja, pa uključite i držite sve dok ne dobijete homogenu i glatku mešavinu.
- Zagrejte podmazan tiganj, pa kružnim pokretom kutlačom sipajte deo smese.
- Pržite dok središnji deo palačinke ne bude skoo suv, a ivice blago braonkaste.
- Spatulom okrenite palačinku i pržite jejoš 15-ak sekundi s druge strane.
- Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal
Saveti:
- Ukus je još lepši ako, po ukusu, dodate malo cimeta, muskatnog oraščića ili ekstrata vanile.
- Čim ivice palačinke počnu da rumene, spatulom malo olabavite, odnosno odvojte od dnatiganja, da biste ih kasnije lakše okrenuli.
- Kada završite s prženjem jedne palačinke razdvojte je od sledeće ubrusom kako se ne bi zalepile i da bi ostale mekane.
- Služite uz (voćni) jogurt, domaći džem ili med, kriškice banane ili bobičasto voće.
( Glossy )