uvek uspeva!

Trik iz restorana koji morate da probate: Sipajte 1 kašiku tajnog sastojka u PALAČINKE i biće mekane kao oblak

0

Kako da palačinke ne budu krute i suve već slasne i mekane tako da se tope u ustima?

Mekane palačinke sa čokoladnim kremom i šlagom
Mekane palačinke sa čokoladnim kremom i šlagomfoto: viennetta, Shutterstock

Palačinke spadaju u omiljena rešenja za brzi doručak ili večeru u svakom domaćinstvu, ali sa njima nikad ne možemo biti sigurni kako će ispasti!


Uradite sve isto svaki put, a one su nekada savršene konzistencije, a nekada previše krute ili žilave i ne uživate previše u njima. Međutim, sve što je potrebno da biste bili sigurni da će palačinke biti mekane jeste da u testo ubacite jedan tajni sastojak!


Caka koja se primenjuje u kuhinjama restorana jeste dodatak običnog alkoholnog sirćeta u testo za palačinke! Bez obzira na to pravite li "naše" domaće ili američku varijantu debljih palačinki, sipajte jednu ili dve kašike sirćeta i možete biti sigurni da će oni biti meke, savitljive i da će se topiti u ustima.

 

Palačinke koje nisu žilave i tvrde prave se uz pomoć malo sirćeta
Palačinke koje nisu žilave i tvrde prave se uz pomoć malo sirćetafoto: Shutterstock / Helena Zolotuhina

Radi se o tome da sirće reaguje s praškom za pecivo, zbog čega se stvaraju dodatni mehurići, pa će rezulat biti vazdušaste i vrlo meke palačinke.


Uz to, ovo neće nimalo uticati ni na miris ni na ukus, a pravi trenutak da sipate sirće jeste nakon mleka (ili vode, ako pravite posne). Zatim ostavite ovu mešavinu da odstoji oko pet minuta da bi se lepo sjedinilo i da mleko malo "pokiseli".

 

Tek potom dodajte suve sastojke i pripremite ih kao inače, a rezultat će vas iznenaditi!


Recept za domaće palačinke sa sirćetom


Sastojci:

 

 

  • 200 grama mekog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • kisela voda po potrebi
  • kašičica soli
  • kašičica šećera

 

Trik za mekane palačinke je jednostavan
Trik za mekane palačinke je jednostavanfoto: Shutterstock / Deniss Grigorjevs

Priprema


U jednoj posudi pomešajte mleko i sirće, promešajte i ostavite sa strane.


U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i jaja, umutite, pa u to sipajte mešavinu mleka i sirćeta i nastavite da mutite. Po potrebi možete dodati malo kisele vode.


Kad nestanu sve grudvice, sipajte ulje, promešajte, pa ostavite da odstoji 20 minuta.


Zatim pecite u podmazanom tiganju jednu po jednu, sa obe strane.

 

 

makonda-tracker