Ekonomičan i vrlo ukusan kolač koji se pravi jednostavno i na brzinu
Većina domaćih torti i kolača, naročito onih starinskih, ima toliko jaja u svom receptu da ih mnogi izbegavaju iz tog razloga.
Međutim, postoji jedan kolač po receptu naših baka za koji vam treba samo jedno jaje!
Štaviše, spisak sastojaka je vrlo jednostavan i kratak, a rezultat je poslastica koja se pamti.
Sastojci:
- 1 celo jaje
- 1 šoljica mlevenih oraha, badema ili lešnika (najbolje sve pomešano)
- 1 šoljica brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šoljica šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šoljica mleka
- pola kocke margarina
- 2 kesice pudinga po želji (najbolje od vanile)
- ½ šoljice ulja
Priprema
- Dobro umutite jaje mikserom, pa dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite da mutite.
- Sve vreme muteći, nalivajte malo po malo ulja i ulja.
- Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo, pa i mlevene orašaste plodove, pa dobro promešajte.
- Sipajte u kalup obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko pola sata.
- Ostavite da se hladi.
- Potom skuvajte puding s vodom (još je lepše s mlekom), pa u njega dodajte margarin i dobro promešajte.
- Time premažite ohlađeno koru.
- Po želji možete ukrasiti rendanom čokoladom, šarenim mrvicama, bobičastim voćem, listićima badema...
( Glossy )