Kako se pravi mimoza salata? U tome vam mogu pomoći jaja koja se skuvali i ofarbali za Uskrs
Ukoliko već drugog dana Uskrsa počinjete da brinete da će vam iz posle praznika ostati mnogo uskršnjih jaja i da nećete uspeti sve da pojedete, obavezno napravite bogatu i ukusnu salatu od jaja!
Postoji mnogo recepata za ukusne obrok-salate koje se pripremaju od jaja, a na našim prostorima je bez sumnje najpopularnija mimoza salata. Ona se pravi od svega nekoliko sastojaka, a među glavnima su kuvana jaja.
Sastojci:
- 4 krompira srednje veličine
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- 100 grama majoneza
- 200 grama šunke po ukusu
- 350 grama kačkavlja
- 360 ml kisele pavlake (dve čaše)
- so, biber i drugi začini po ukusu
Priprema
- Skuvajte krompir (sa ljuskom), pa ga ostavite da se hladi. Potom ga oljuštite.
- Oljuštite kuvana jaja.
- Potom pomešajte majonez i kiselu pavlaku, pa začinite po ukusu.
- Deo ove smese namažite na dno činije u kojoj ćete služiti mimoza salatu
- .Potom preko izrendajte dva kuvana krompira, posolite po želji, pa premažite smesom od majoneza i pavlake tanko.
- Potom izrendajte dva kuvana jajeta, ponovo posolite, pa ponovo mažite mešavinu majoneza i pavlake.
- Zatim izrendajte kačkavalj.
- Ponovite sve dok ne potrošite materijal.
- Na vrhu narendajte više kačkavalja.
Prijatno!
( Glossy )