uvek dobra ideja!

Sočna MIMOZA SALATA za 10 minuta: Ovo je najbolji način da iskoristite uskršnja jaja na vreme (RECEPT)

0

Kako se pravi mimoza salata? U tome vam mogu pomoći jaja koja se skuvali i ofarbali za Uskrs

Mimoza salata od uskršnjih kuvanih jaja
Mimoza salata od uskršnjih kuvanih jajafoto: Sha15700/Shutterstock

Ukoliko već drugog dana Uskrsa počinjete da brinete da će vam iz posle praznika ostati mnogo uskršnjih jaja i da nećete uspeti sve da pojedete, obavezno napravite bogatu i ukusnu salatu od jaja!


Postoji mnogo recepata za ukusne obrok-salate koje se pripremaju od jaja, a na našim prostorima je bez sumnje najpopularnija mimoza salata. Ona se pravi od svega nekoliko sastojaka, a među glavnima su kuvana jaja.

 

Sastojci:

 

  • 4 krompira srednje veličine
  • 4 tvrdo kuvana jajeta
  • 100 grama majoneza
  • 200 grama šunke po ukusu
  • 350 grama kačkavlja
  • 360 ml kisele pavlake (dve čaše)
  • so, biber i drugi začini po ukusu

 

Priprema

 

  1. Skuvajte krompir (sa ljuskom), pa ga ostavite da se hladi. Potom ga oljuštite.
  2. Oljuštite kuvana jaja.
  3. Potom pomešajte majonez i kiselu pavlaku, pa začinite po ukusu.
  4. Deo ove smese namažite na dno činije u kojoj ćete služiti mimoza salatu
  5. .Potom preko izrendajte dva kuvana krompira, posolite po želji, pa premažite smesom od majoneza i pavlake tanko.
  6. Potom izrendajte dva kuvana jajeta, ponovo posolite, pa ponovo mažite mešavinu majoneza i pavlake.
  7. Zatim izrendajte kačkavalj.
  8. Ponovite sve dok ne potrošite materijal.
  9. Na vrhu narendajte više kačkavalja.

Prijatno!

 

 

makonda-tracker