Kako napraviti ukusnu, sočnu i mekanu proju bez jaja, mleka, sira...?
Obično proju ne možemo da zamislimo bez mnogo sitnog i slanog sira, a sve češće je neizostvan sastojak jogurt, koji je čini vazdušastom.
Međutim, i posna proja može biti vrlo ukusna, sočna i zasitna, a u tome će vam pomoći kisela voda, koja će je omekšati, povezati suve sastojke i dati joj sočnost.
I, da sve bude još praktičnije, odaberite da je pripremite u obliku mafina!
Sastojci:
- 3 čaše pšeničnog ulja
- 3 čaše kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše vode
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša ulja
- 2 kašičice soli
Priprema
- U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte kiselu i običnu vodu i, na kraju ulje.
- Sve dobro promešajte varjačom i razbijte grudvice od brašna ako su se formirale.
- Prebacite u kalup za mafine, podmazan ili obložen papirnim korpicama za pečenje.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
( Glossy )