za pun stomak

Najbolji recept za POSNE PROJA-MAFINE: Mekano domaće pecivo za doručak ili večeru na brzinu (MERE NA ČAŠE)

0

Kako napraviti ukusnu, sočnu i mekanu proju bez jaja, mleka, sira...?

Posne projice gotove za 20 minuta
Posne projice gotove za 20 minutafoto: Brent Hofacker, Shutterstock

Obično proju ne možemo da zamislimo bez mnogo sitnog i slanog sira, a sve češće je neizostvan sastojak jogurt, koji je čini vazdušastom.

 

Međutim, i posna proja može biti vrlo ukusna, sočna i zasitna, a u tome će vam pomoći kisela voda, koja će je omekšati, povezati suve sastojke i dati joj sočnost.

 

I, da sve bude još praktičnije, odaberite da je pripremite u obliku mafina!

 

Sastojci:

 

  • 3 čaše pšeničnog ulja
  • 3 čaše kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše vode
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša ulja
  • 2 kašičice soli

 

Posne projice
Posne projicefoto: Shutterstock/Edvard Nalbantjan

Priprema

  1. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte kiselu i običnu vodu i, na kraju ulje.
  2. Sve dobro promešajte varjačom i razbijte grudvice od brašna ako su se formirale.
  3. Prebacite u kalup za mafine, podmazan ili obložen papirnim korpicama za pečenje.
  4. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

makonda-tracker