prste da poližete!

Bez trunke šećera, zdravi i dekorativni: Sočni MAFINI OD GRAŠKA gotovi za 20 minuta (RECEPT)

0

Kuvani grašak može da se iskoristi na mnogo načina, a malo je poznato da je on odlična osnova za mafine

Zeleni mafini od graška su sjajan izbor za doručak ili večeru
Zeleni mafini od graška su sjajan izbor za doručak ili večerufoto: nelea33, Shutterstock

Ako želite da probate novi recept za mafine, obavezno pokušajte s ovim zelenim zalogajima koji se pripremaju vrlo lako!


Za njega vam neće biti potrebno nimalo šećera, kao ni belo pšenično brašno, a napravićete ih za tili čas. Trik je u bogatom ukusu graška, koji mafinima daje sasvim drugu dimenziju.

 

Sastojci:

 

  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 60 grama parmezana
  • 140 grama graška
  • 4 jajeta
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 1 kašika integralnog brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 grančice svežeg peršuna

 

Priprema

  1. Skuvajte grašak i ostavite ga da se hladi.
  2. Umutite dobro jaja, pa im dodajte ulje.
  3. Ohlađen grašak dobro obradite u blenderu, pa ubacite u smesu.
  4. Dodajte sitno seckan parmezan, pa ubacite mlevene bademe, integralno brašno i prašak za pecivo.
  5. Na kraju pospite peršunom i sve dobro promešajte
  6. Poređajte korpice za pečenje po kalupu za mafine, pa sipajte smesu.
  7. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

 

makonda-tracker