Kuvani grašak može da se iskoristi na mnogo načina, a malo je poznato da je on odlična osnova za mafine
Ako želite da probate novi recept za mafine, obavezno pokušajte s ovim zelenim zalogajima koji se pripremaju vrlo lako!
Za njega vam neće biti potrebno nimalo šećera, kao ni belo pšenično brašno, a napravićete ih za tili čas. Trik je u bogatom ukusu graška, koji mafinima daje sasvim drugu dimenziju.
Sastojci:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 60 grama parmezana
- 140 grama graška
- 4 jajeta
- 2 kašike mlevenih badema
- 1 kašika integralnog brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 2-3 grančice svežeg peršuna
Priprema
- Skuvajte grašak i ostavite ga da se hladi.
- Umutite dobro jaja, pa im dodajte ulje.
- Ohlađen grašak dobro obradite u blenderu, pa ubacite u smesu.
- Dodajte sitno seckan parmezan, pa ubacite mlevene bademe, integralno brašno i prašak za pecivo.
- Na kraju pospite peršunom i sve dobro promešajte
- Poređajte korpice za pečenje po kalupu za mafine, pa sipajte smesu.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
( Glossy )