U njima nema kupusa, tako se zovu jer su lisnate baš kao ovo ukusno povrće
Ako vaši ukućani vole kiflice, a vi želite da im napravite one koje će obožavati čim ih probaju na pravom ste mestu. Donosim vam savršen recept za ovo ukusno pecivo, a na vama je da ih isprobate i uživate u njima.
Kupus kifle su idealne za rođendane i ne, u njima nema kupusa, samo se tako zovu. Tajna je u mekanom testu koje se brzo i lako mesi.
Evo što je potrebno za njihovu pripremu:
- oko 1 kg brašna
- 10 g suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 belanceta
- 100 ml vode
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
Fil:
- 200 g maslaca
- 1 jaje
- 350 g sitnog sira
Za premazivanje:
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- susam
U maloj činiji umutite dva belanceta, zatim dodajte kašiku, dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena dok testo ne naraste.
Nakon što je testo nadošlo podelite ga na 4 dela. Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.
Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena. Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom. Odozgo stavite semenke i ako želite posolite.
Pecite oko 30 minuta na 220 stepeni dok ne dobiju lepu žutu boju. Nakon što su gotove prekrijte ih krpom da odstoje pet minuta, a onda poslužite. Svi će biti oduševljeni.