doručak ili večera

Starinski recept za KUPUS KIFLICE koje ćete obožavati: Jeftine, zasitne, mekane su čak i SUTRADAN

0

U njima nema kupusa, tako se zovu jer su lisnate baš kao ovo ukusno povrće

foto: Shutterstock / Bobica10
foto: Shutterstock / Bobica10

Ako vaši ukućani vole kiflice, a vi želite da im napravite one koje će obožavati čim ih probaju na pravom ste mestu. Donosim vam savršen recept za ovo ukusno pecivo, a na vama je da ih isprobate i uživate u njima.

 

Kupus kifle su idealne za rođendane i ne, u njima nema kupusa, samo se tako zovu. Tajna je u mekanom testu koje se brzo i lako mesi.

 

 

Evo što je potrebno za njihovu pripremu:

 

  • oko 1 kg brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 belanceta
  • 100 ml vode
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja

 

Fil:

 

  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • 350 g sitnog sira

 

Savršene kupus kiflice u kojima se uživa svim čulima
Savršene kupus kiflice u kojima se uživa svim čulimafoto: New Africa, Shutterstock

 

Za premazivanje:

 

  • 2 žumanceta
  • 1 jaje
  • susam

 

U maloj činiji umutite dva belanceta, zatim dodajte kašiku, dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena dok testo ne naraste.

 

Nakon što je testo nadošlo podelite ga na 4 dela. Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.

 

Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena. Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom. Odozgo stavite semenke i ako želite posolite.

 

Pecite oko 30 minuta na 220 stepeni dok ne dobiju lepu žutu boju. Nakon što su gotove prekrijte ih krpom da odstoje pet minuta, a onda poslužite. Svi će biti oduševljeni. 

 

 

makonda-tracker