još ukusniji od mrsnih

Sočna poslastica BEZ JAJA I MLEKA: Recept za POSNE ČUPAVCE koji se tope u ustima

0

Posni čupavci se lako pripremaju, a mnogi kažu da su i ukusniji od mrsne varijante.

foto: Shutterstock/djphotographics
foto: Shutterstock/djphotographics

Za sve ljubitelje kokosa, čupavci spadaju u omiljene kolače, čiji ih ukus vraća u detinjstvo.

 

Budući da je vreme posta, odlučili smo da vam danas predstavimo recept za posne čupavce, koji su prema rečima mnogih, još sočniji i ukusniji od mrsnih.

 

Sastojci:

 

  • 150 gr kokosa
  • 300 gr brašna 
  • 175 gr šećera 
  • 70 gr ulja 
  • 180 gr vode 
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml vode 
  • 150 gr šećera - za fil
  • 100 gr posne čokolade
  • 2 kašike kakaoa
  • 200 gr posnog margarina

 

Priprema:

 

Pre nego što krenete da spremate svoj omiljeni dezert, uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. 

 

Pomešati brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo, pa sve umutiti žicom i ostaviti da odstoji dok se rerna ne zagreje. 

 

Smesu staviti u manji pleh i peći oko 30 minuta u rerni na 180 stepeni. 

 

Kada se ispeče,ostaviti da se ohladi. 

 

Onda počnite da spremate fil tako što ćete pomešati šećer i vodu, a kad provri dodati margarin, čokoladu, kakao i mešati dok se ne otope i sjedine. 

 

Isecite koru tj. biskvit na kocke, pa svaku kocku umakati u fil, pa u kokos i slagati na tacnu. 

 

 

makonda-tracker