Lako se sprema, a vrlo je zdrava
Predstavljamo vam recept za posnu čorbu od sočiva, koju možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i malo ulja za pripremu hrane.
Sastojci:
- 500 grama sočiva
- Dve šargarepe
- Dva crna luka
- Dva veća krompira
- Konzerva paradajza pelata
- Litar supe od povrtne kocke
- Mleveni kim
- So, biber
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Sočivo bi trebalo potopiti, a zatim tu vodu prosuti.
- U većoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan luk.
- Dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, i pržite dok luk ne postane staklast.
- Dodajte krompir seckan na kockice, zatim dve kašičice mlevenog kima, koji će čorbi dati zanimljivu aromu i ukus.
- Umešajte usitnjeni pelat, a zatim polako dolijte supu.
- Posolite i pobiberite, i pustite da krčka sve dok sočivo ne postane mekano.
- Po želji, čorbu možete malo i ispasirati, ili je servirati odmah.
( Mondo.rs )