ZDRAVO I UKUSNO

ZA POSNE DANE NA ULJU: Moćna ćorba od sočiva s povrćem daće vam snagu da pregurate dan (RECEPT)

0

Lako se sprema, a vrlo je zdrava

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predstavljamo vam recept za posnu čorbu od sočiva, koju možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i malo ulja za pripremu hrane.

 

Sastojci:

 

  • 500 grama sočiva
  • Dve šargarepe
  • Dva crna luka
  • Dva veća krompira
  • Konzerva paradajza pelata
  • Litar supe od povrtne kocke
  • Mleveni kim
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

 

Priprema:

 

  • Sočivo bi trebalo potopiti, a zatim tu vodu prosuti.
  • U većoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan luk.
  • Dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, i pržite dok luk ne postane staklast.
  • Dodajte krompir seckan na kockice, zatim dve kašičice mlevenog kima, koji će čorbi dati zanimljivu aromu i ukus.
  • Umešajte usitnjeni pelat, a zatim polako dolijte supu.
  • Posolite i pobiberite, i pustite da krčka sve dok sočivo ne postane mekano.
  • Po želji, čorbu možete malo i ispasirati, ili je servirati odmah.

 

 

makonda-tracker