Sigurni smo da će vam postati prvi izbor za večeru ili doručak.
Ovo je apsolutno najbolji recept za nemačke palačinke.
Samo šest sastojaka i pet minuta za pripremu učiniće ovaj obrok omiljenim doručkom ili večerom.
Sastojci:
- 6 većih jaja
- 1 šolja mleka
- 1 šolja brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 5 kašika putera
Priprema:
1. Dodajte 5 kašika putera u pleh veličine 22*33 centimetra i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu da se otopi.
2. U međuvremenu pomešajte jaja, mleko, brašno, so i ekstrakt vanile i mešajte dok ne postane glatka masa. Sipajte testo u posudu sa pečenje, preko otopljenog putera.
3. Pecite dok ivice ne postanu zlatnosmeđe, a testo ne izgleda kao nadošlo, oko 22 do 27 minuta.
4. Služite toplo i pospite preko šećer u prahu ili preliv po želji.
Palačinke možete da pečete i u tiganju. Prijatno!