Krompir je jelo koje ide uz gotovo sve, a ovaj recept kad isprobate drugi više nikada nećete praviti
Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, ali se može jesti i sa gotovo svim drugim jelima.
Nekada se nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njega, a i danas predstavlja jedno od omiljenih jela ljudi svih generacija.
Evo kako da i vi napravite najhrskaviji prilog pomoću par jednostavnih saveta.
Potrebna su samo 2 sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procedite krompir, malo ga protresite kako bi ivici bile što hrskvavije. Uživajte u fenomenalnom prilogu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 120 g masti
- 1 kašičica soli
- 1 kašika svežih listova timijana
Priprema:
Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana.