neodoljivooo

Najjeftiniji, a najukusniji prilog koji možete da zamislite: Recept za PEKARSKI KOROMPIR sa hrskavom koricom i začinima

0

Krompir je jelo koje ide uz gotovo sve, a ovaj recept kad isprobate drugi više nikada nećete praviti 

foto: Shutterstock / Plateresca
foto: Shutterstock / Plateresca

Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, ali se može jesti i sa gotovo svim drugim jelima.

 

Nekada se nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njega, a i danas predstavlja jedno od omiljenih jela ljudi svih generacija.

 

Evo kako da i vi napravite najhrskaviji prilog pomoću par jednostavnih saveta.

 

 

Potrebna su samo 2 sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procedite krompir, malo ga protresite kako bi ivici bile što hrskvavije. Uživajte u fenomenalnom prilogu.

 

Sastojci:

 

  • 1 kg krompira
  • 120 g masti
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika svežih listova timijana

 

Krompir
foto: Shutterstock/ffolas

 

Priprema:


Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.

 

Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana.

 

 

makonda-tracker