kupovni ne može da mu priđe

Zasitan namaz koji ćete jesti za doručak, ručak i večeru: Najbolji recept za DOMAĆI HUMUS gotov za 15 minuta

0

Ovaj vegetarijanski namaz obožavaju i najveći ljubitelji mesa, jer je jednostavno fantastičan.

Iako je humus savršen za sve ljude koji poste ili jedu vegetarijansku ishranu, vole ga svi.
Iako je humus savršen za sve ljude koji poste ili jedu vegetarijansku ishranu, vole ga svi.foto: Shutterstock/etorres

Najjednostavniji izbor za doručak ili večeru jeste parče omiljenog namaza uz salatu ili jaja.

 

Osim što može da vam potraje nekoliko dana te ne morate da razmišljate stalno o obrocima, uvek je bolja i ukusnija varijanta ukoliko se odlučite da omiljeni namaz napravite kod kuće.

 

Ovog puta vam pomažemo da napravite humus, namaz od leblebija, koji je pre svega zdrav, pun proteina, a potom i preukusan izbor koji će voleti svi ukućani.

 

Sastojci: 

 

  • 2 čena belog luka
  • 1 konzerva leblebija, ne bacajte vodu
  • 4 kašike limunovog soka
  • 2 kašike tahinija
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber po ukusu

 

Priprema:

 

Usitnite beli luk u blenderu, a potom sipajte leblebije i ostavite jednu kašiku za ukrašavanje.

 

Dodajte i tečnost iz konzerve, pa limunov sok, tahini i so u blender.

 

Mešajte dok smesa ne postane kremasta i kompaktna.

 

Prebacite smesu u činiju, pa odozgo malo stavite maslinovog ulja i biber te ukrasite leblebijom. 

 

makonda-tracker