Ukus koji se ne zaboravlja

Dobar obrok za dobar vikend: Falafel pljeskavica sa urnebes humusom

0

Oduševite sve drage goste falafel burgerom koji postaje još zanimljiviji obrok onda kada ga začiniti humusom sa ukusom urnebes salate i prelijete sa malo maslinovog ulja...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

2 zemičke


250g humusa sa ukusom urnebes salate


4 lista zelene salate


2 paradajza


4 kašike maslinovog ulja


2 kašike mešavine začina


Falafel pljeskavica (160gr leblebija, luk, beli luk, začini, dve kašike brašna)

 

Priprema:

 

Leblebije potopiti u vodu i ostaviti preko noći da nabubre. Iscediti leblebiju, i stavite u tiganj sa svežom vodom, i dovesti do ključanja. Smanjiti vatru i pustiti da se krčka oko sat vremena, piše Lovesensa. Nakon toga pomešajte leblebiju, beli luk, luk, so i biber i dodati 2 kašike brašna i sve to ispasirati u blenderu. Formirati mešavinu u pljeskavicu, i pržiti u ulju dok ne porumeni (5-7 minuta).

 

Zemičku preseći na pola, namazati humusom sa ukusom urnebes salate i preliti sa dve kašike maslinovog ulja. Na to dodati zelenu salatu, falafel i na kriške isečen paradajz. Sve posuti sa kašikom mešavine začina i poklopiti drugim delom lepinje.

makonda-tracker