Oduševite sve drage goste falafel burgerom koji postaje još zanimljiviji obrok onda kada ga začiniti humusom sa ukusom urnebes salate i prelijete sa malo maslinovog ulja...
Sastojci:
2 zemičke
250g humusa sa ukusom urnebes salate
4 lista zelene salate
2 paradajza
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike mešavine začina
Falafel pljeskavica (160gr leblebija, luk, beli luk, začini, dve kašike brašna)
Priprema:
Leblebije potopiti u vodu i ostaviti preko noći da nabubre. Iscediti leblebiju, i stavite u tiganj sa svežom vodom, i dovesti do ključanja. Smanjiti vatru i pustiti da se krčka oko sat vremena, piše Lovesensa. Nakon toga pomešajte leblebiju, beli luk, luk, so i biber i dodati 2 kašike brašna i sve to ispasirati u blenderu. Formirati mešavinu u pljeskavicu, i pržiti u ulju dok ne porumeni (5-7 minuta).
Zemičku preseći na pola, namazati humusom sa ukusom urnebes salate i preliti sa dve kašike maslinovog ulja. Na to dodati zelenu salatu, falafel i na kriške isečen paradajz. Sve posuti sa kašikom mešavine začina i poklopiti drugim delom lepinje.