Stiže nam vikend, pa je potpuno u redu da na trenutak (ili dva dana) zaboravimo na režime ishrane i počastimo se poslasticom poput ove.
Kada dođu dani vikenda, odlučimo da se malo opustimo i prepustimo sitnim zadovoljstvima.
Kuglof je mnogima omiljeni dezert u detinjstvu, a ovi snežni hladni dani su idealni da ugrejemo nepca njegovim ukusom i uživamo u parčetu kolača i toplom napitku.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1, 5 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 3 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Prvo umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Odvojiti polovinu smese i dodati kakao u jednu.
Kalup za kuglof premazati margarinom.
U kalup sipati po dve kašike žute, pa 2 kašike crne smese i tako sve dok ne potrošite celu smesu.
Kuglof peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Kada je pećen, posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom, kako želite.