Ukusnija od ORIGINALA, brzo se pravi, još brže nestaje sa tanjira: Recept za BELU ČOKO MOKO TORTU će vas raspametiti

0

Ako volite brze, a kremaste i ukusne torte ova će postati vaš favorit

foto: Shutterstock / Anna_Pustynnikova
foto: Shutterstock / Anna_Pustynnikova

Brze i jednostavne torte osvojile su simpatije velikog broja domaćica koje zbog nedostatka vremena ne mogu da odvoje 3,4 sata za pripremu ukusnih slatkih pikanterija. 

 

Od kako se prvi put pojavio recept za čoko moko tortu ona je postala broj jedan na trpezi mnogih porodica. Ipak, ona nije jedina koja se brzo pravi i osvaja svojim ukusom. 

 

Oni koji su probali belu čoko moko tortu tvrde da je još lepšeg i raskošnijeg ukusa. Zato donosimo recept, a kad ga isprobate podelite vaše utiske sa nama.

 

 

Sastojci:

 

  • 3 kore (gotove, bele, ne crne)
  • 600-700 ml belog čokoladnog mleka
  • 1l slatke pavlake
  • 200g šećera u prahu
  • 700 ml kisele pavlake 20% masnoće
  • 300 g mlevene plazme
  • 300 g čokolade od jagoda
  • slatko od višanja (oko 400g)
  • rendana čokolada za dekoraciju   

 

Torta, Sedmo nebo, Sedmo nebo torta
foto: Shutterstock / Mapa kulture

 

Postupak pripreme: 

 

Staviti koru na tacnu i preliti je sa 2 dl belog čokoladnog mleka. U jednu posudu umutiti slatku pavlaku u švrst šlag. Potom čokoladu iseckati na kockice i ostaviti sa strane. 

 

Uzeti kiselu pavlaku i pomeštati je sa prah šećerom i plazmom. Sve lepo sjediniti. Nakon toga dodati i naseckanu čokoladu, izmešati i podeliti na tri jednaka dela.

 

Ređati:

 

kora - preliti čokoladnim mlekom - fil - slatko od višanja - šlag

 

Postupak ponoviti sa sve tri kore, a odozgo završiti šlagom i dekoristati po želji. 

 

makonda-tracker