Ako volite brze, a kremaste i ukusne torte ova će postati vaš favorit
Brze i jednostavne torte osvojile su simpatije velikog broja domaćica koje zbog nedostatka vremena ne mogu da odvoje 3,4 sata za pripremu ukusnih slatkih pikanterija.
Od kako se prvi put pojavio recept za čoko moko tortu ona je postala broj jedan na trpezi mnogih porodica. Ipak, ona nije jedina koja se brzo pravi i osvaja svojim ukusom.
Oni koji su probali belu čoko moko tortu tvrde da je još lepšeg i raskošnijeg ukusa. Zato donosimo recept, a kad ga isprobate podelite vaše utiske sa nama.
Sastojci:
- 3 kore (gotove, bele, ne crne)
- 600-700 ml belog čokoladnog mleka
- 1l slatke pavlake
- 200g šećera u prahu
- 700 ml kisele pavlake 20% masnoće
- 300 g mlevene plazme
- 300 g čokolade od jagoda
- slatko od višanja (oko 400g)
- rendana čokolada za dekoraciju
Postupak pripreme:
Staviti koru na tacnu i preliti je sa 2 dl belog čokoladnog mleka. U jednu posudu umutiti slatku pavlaku u švrst šlag. Potom čokoladu iseckati na kockice i ostaviti sa strane.
Uzeti kiselu pavlaku i pomeštati je sa prah šećerom i plazmom. Sve lepo sjediniti. Nakon toga dodati i naseckanu čokoladu, izmešati i podeliti na tri jednaka dela.
Ređati:
kora - preliti čokoladnim mlekom - fil - slatko od višanja - šlag
Postupak ponoviti sa sve tri kore, a odozgo završiti šlagom i dekoristati po želji.