Savršen spoj kvalitetnih sastojaka učiniće da ova torta postane kraljica svake svečane trpeze
Praznična trpeza se ne može zamisliti bez ukusnih poslastica koje upotpunjuju ručak. Najukusniji sastojci spojeni u jednu neodoljivu tortu očarali su ljude širom sveta, a sada se ona može naći i na vašem stolu.
Za njenu pripremu vam ne trebaju neka posebna znanja, dovoljno je da znate da koristite mikser i da obezbedite neophodne sastojke.
Ova torta se lako pravi, pa vam nije potrebno veliko predznanje.
Sastojci za koru (x2):
- 5 belanaca
- 7 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 5 kašika mlevenih oraha
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Belanca umutiti sa šećrom, pa dodati brašno, mlevene orahe i sirće. Sve umutiti da bude penasto i potom sipati u podmazan pleh. Peći na 220 stepeni oko 20 minuta.
Treba da ispečete dve kore.
Prvi fil:
Umutitit pola margarina sa 250 g šećera. Dodati 200 ml mleka, 200 g mlevenih oraha, 300 g mlevenog keksa. Od te smese napraviti kuglice. Obično ispadne oko 65 komada.
Drugi fil:
U jedan litar mleka dodati 20 kašika šećera. Posebno umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika brašna. Sve to skuvati u kremastu smesu.
Posebno umutiti margarin i po sa malo šećera u prahu i sjediniti sa ohlađenim kremom. U to dodati 4,5 kesica vanilinog šećera.
U drugoj posudi umutiti 4 šlaga sa kiselom vodom i to koristiti za premazivanje torte.
Filovati:
Kora - fil - kuglice - fil - kora - šlag
Dekoracija torte na slici je samo jedan od predloga kako može da izgleda ova torta, a na vama je da je ukrasite po svojoj želji i mašti.