Čitava porodica će biti oduševljena ukusom i teksturom ove čarobne poslastice.
Ukoliko uskoro proslavljate rođendan, krštenje, slavu ili godišnjicu, elegantna bela torta za biskvitom je pravi izbor, kako zbog neodoljivog ukusa, izgleda, ali i brzine kojoj je možete napraviti. Bela torta će izgledati još glamuroznije ukoliko je ukraste svežim laticama ruže ili voćem.
Sastojci za koru:
7 belanaca
14 kašika šećera
3 kašike keksa mlevenog
Sastojci za fil:
21 žumance
jedno celo jaje
350 gr šećera
jedna bela čokolada
400g mlevenog keksa
2 margarina
1/2 kg šlaga
Priprema:
Potrebne su tri kore. Umutiti belanaca i šećer, dodati keks, peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil se priprema tako što se žumanca i šećer kuvaju na pari. Vruće dodati 100 gr bele čokolade. Ohladiti i staviti keks i omekšali margarin. Filovati: kora, fil, šlag i tako sve tri kore.