Zasladite se uz kafu

Kraljica zdravih slatkiša: Torta od indijskih oraha i krema od kokosa

0
15 minuta je dovoljno za ovu vegansku tortu koja se ne peče, a ima ukus leta...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Korica:

 

1 šolja (otprilike 200 gr.) pomešanih lešnika, badema i oraha. Ukoliko želite, možete koristiti samo jedan od ovih sastojaka.

 

2 supene kašike sirupa od agavea

 

2 kafene kašičice vanila ekstrakta

 

1/4 kafene kašičice himalajske soli

 

1 supena kašika kokosovog ulja

 

Priprema:

 

Šolju pomešanih oraha, badema i lešnika stavite u multipraktik i isitnite ali nemojte preterati da orasi ne bi pustili ulje i pretvorili se u puter. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve lepo ne sjedini i dok ne dobijete gustu masu koju ćete rastanjiti u plehu prethodno namazanim kokosovim uljem ili plehu od silikona i staviti u frizider.

 

Kolač koji sladi, ali i hladi: Kokos kocke sa jagodama (RECEPT)

 

(Ako koristite silikonski pleh za kapkejkove dobićete više manjih tortica)

 

Krem:

 

1 šolja indijskog oraha, sirovog ili prženog (prethodno dobro opranog u vodi) koji bi trebalo da odstoji u vodi najmanje dva sata.

 

Krem izdvojen iz jedne konzerve kokosovog mleka. Kokosovo mleko bi trebalo da preko noći odstoji u frizideru kako bi se kokosova voda izdvojila od krema. Vodu kasnije možete iskoristiti za šejk.

 

1/4 šolje sirupa od agavea

 

1/4 šolje kokosovog ulja

 

2 kafene kašičice ekstrakta od vanile

 

Vreme pripreme: 5 minuta

 

Priprema:

 

Najpre u multipraktiku napravite puter od indijskog oraha tako što ćete ga mutiti nekoliko minuta dok ne dobijete gustu masu. Dodajte krem od kokosa pa mutite još minut-dva, zatim dodajte svaki preostali sastojak, jedan po jedan, dobro muteći nakon dodavanja svakog, sve dok ne dobijete kremastu masu beličaste boje. Krem premažite preko kore i ostavite u frizideru nekoliko sati da se lepo stegne. Kolač može stajati u frižideru do nedelju dana.

( Izvor: Mysweetmundo.com, Jovana Kostić )
makonda-tracker