icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusna i neodoljiva

S pravom nosi titulu NAJJEDNOSTAVNIJE i NAJLEPŠE domaće poslastice: Recept za PESAK TORTU koja se pravi za 15 minuta

Kada je u pitanju priprema ukusnih poslastica pesak torta je oduvek kraljica svake svečane trpeze 

foto: Shutterstock / Zerorale
foto: Shutterstock / Zerorale

Jedna od najlepših domaćih torti pesak torta već godinama je među omiljenim srpskim poslasticama.

 

Titulu kraljice svake svečane trpeze ponela je zahvaljujući tome što nije skupa, brzo i lako se sprema, a ukusom može da parira mnogo komplikovanijim tortama. 

 

Ukoliko želite nešto što se brzo i lako pravi ovo je pravi slatkiš za vas

 

Potrebno je:

 

  • 1,5 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 margarin

 

  • 250 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosa
  • 250 g mlevenih oraha

 

torta, torta sa orasima
foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

U mleku skuvati puding, pa dodati šećer u prahu i margarin koji ste prethodno isekli na kockice. Umutiti mikserom da se dobije lepa kremasta smesa.

 

Zatim smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi kokos, a u treći orahe. Ostaviti u frižider da se malo stegne, a onda pre služenja odozgo ukrastiti po želji. U obzir dolazi šlag, ali i voće, čokolada, sve ono što vam mašta donese.