Kada je u pitanju priprema ukusnih poslastica pesak torta je oduvek kraljica svake svečane trpeze
Jedna od najlepših domaćih torti pesak torta već godinama je među omiljenim srpskim poslasticama.
Titulu kraljice svake svečane trpeze ponela je zahvaljujući tome što nije skupa, brzo i lako se sprema, a ukusom može da parira mnogo komplikovanijim tortama.
Ukoliko želite nešto što se brzo i lako pravi ovo je pravi slatkiš za vas.
Potrebno je:
- 1,5 l mleka
- 5 pudinga od vanile
- 200 g šećera u prahu
- 1 margarin
- 250 g mlevenog keksa
- 200 g kokosa
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U mleku skuvati puding, pa dodati šećer u prahu i margarin koji ste prethodno isekli na kockice. Umutiti mikserom da se dobije lepa kremasta smesa.
Zatim smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi kokos, a u treći orahe. Ostaviti u frižider da se malo stegne, a onda pre služenja odozgo ukrastiti po želji. U obzir dolazi šlag, ali i voće, čokolada, sve ono što vam mašta donese.