RECEPT

Sprema se za 15 minuta od sastojaka koje već imate: Stara IZLIVENA PITA s mesom koju ćete voleti više od svakog bureka

0

Izlivena pita s mesom je idealna za najveće gurmane.

foto: larik_malasha/Shutterstock
foto: larik_malasha/Shutterstock

Za izlivenu pitu s mesom vam je potrebno nekoliko jednostavnih namirnica i sam proces spremanja je dosta lak, a neodoljivi ukus će vas uvek vraćati nazad ovom receptu.

 

Po mišljenju mnogih gurmana, ovaj specijalitet je savršen, a može da se služi i kao toplo i kao hladno jelo. Lagano se kombinuje uz jogurt ili kiselo mleko, sve je stvar ukusa.

Sastojci:

 

  • 2 glavice crnog luka
  • 13 kašika brašna
  • 300 grama mlevenog mesa
  • 3 jajeta
  • čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
  • kesica praška za pecivo
  • pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
  • so, biber, suvi biljni začin po želji

 

Priprema:

 

  • Crni luk očistite, iseckajte i stavite da se dinsta, pa dodajte mleveno meso koje ćete dinstati sve dok ne pobeli. Začine dodajte po ukusu i ostavite sve sjedinjeno da se malo ohladi.

 

  • U odvojenoj činiji razbijte tri jajeta, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, u to posle dodajte meso i sve varjačom dobro izmutite.

 

  • Pospite pleh brašnom i dobro ga podmažite pa ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

 

 

makonda-tracker