Izlivena pita s mesom je idealna za najveće gurmane.
Za izlivenu pitu s mesom vam je potrebno nekoliko jednostavnih namirnica i sam proces spremanja je dosta lak, a neodoljivi ukus će vas uvek vraćati nazad ovom receptu.
Po mišljenju mnogih gurmana, ovaj specijalitet je savršen, a može da se služi i kao toplo i kao hladno jelo. Lagano se kombinuje uz jogurt ili kiselo mleko, sve je stvar ukusa.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 13 kašika brašna
- 300 grama mlevenog mesa
- 3 jajeta
- čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
- kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
- so, biber, suvi biljni začin po želji
Priprema:
- Crni luk očistite, iseckajte i stavite da se dinsta, pa dodajte mleveno meso koje ćete dinstati sve dok ne pobeli. Začine dodajte po ukusu i ostavite sve sjedinjeno da se malo ohladi.
- U odvojenoj činiji razbijte tri jajeta, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, u to posle dodajte meso i sve varjačom dobro izmutite.
- Pospite pleh brašnom i dobro ga podmažite pa ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
( Glossy )