Mekani domaći uštipci su uvek dobra ideja za doručak ili večeru, a od ovog recepta nećete naći brži!
Služili ih uz ajvar, feta sir ili pečenicu, ili se pak opredelili za slatki nadev poput džema ili čokoladnog krema – domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni.
Oni su zasitni, ukusni, sočni, a ako ste opredelite za ovu varijantu uštipacka bez kvasca, biće gotovi za tren oka!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 380 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 220 mililitara jogurta
- 220 mililitara vode
Priprema
Dobro umutite jaja u koja ste dodali so, pa sipajte vodu i jogurt. Sve lepo sjedinite, pa postepeno i uz neprestano mešanje dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo.
Kada dobijete lepo i glatko testo, sipajte ulje ili mast da se zagreje, pa kašikom vadite testo i pržite s obeju strana dok ne dobije finu zlatnu nijansu.