neodoljivi

Ovo je NAJLEPŠI SITNI KOLAČ: Starinski recept za najukusniju BAJADERU koja uspeva čak i početnicima (RECEPT)

0

Žene ih prave za slave, praznike, a svi im se uvek iskreno obraduju

foto: Shutterstock / MicrostockStudio
foto: Shutterstock / MicrostockStudio

Bajadera je jedan od onih kolača koji se brzo prave, a svojim ukusom osvajaju sve. Upravo zbog toga su čest izbor domaćica za gotovo sve prilike.

 

Ukoliko ih i vi volite, a retko ih pravite donosimo vam starinski recept koji ćete obožavati. 

 

 

Sastojci:

 

  • 500 g šećera
  • 200 ml vode
  • 200 g mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 125 g margarina
  • 3 štangle čokolade

 

Za glazuru:

 

  • 3 štangle čokolade
  • malo margarina ili ulja

 

Bajadera
foto: Shuterstock

 

Priprema:

 

Šećer i vodu staviti da malo provri, skloniti sa vatre i ostaviti 5 min da se prohladi. Keks i orahe pomešati, preliti onim ušpinovanim šećerom i dok je tako vruće dodati margarin i sve dobro sjediniti.

 

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu.

 

Napraviti jednake pravougaonike od oba dela i staviti svetliji deo preko tamnog dok je smesa još topla. Dobro pritisnuti i ostaviti da se ohladi, pa preliti glazurom.

 

 

makonda-tracker