ISPROBAJTE

Košta oko 100 dinara i većina to ima u kući: Dodajte OVAJ sastojak u testo i vaše kiflice će biti MEKANE i trećeg dana

1

Recept za najbolje testo je prava enigma i vrlo često nam se dešava da u nečemu omanemo, pa to ne ispadne onako kako smo planirali.

foto: Africa Studio/Shutterstock
foto: Africa Studio/Shutterstock

Svako ima svoje načine prilikom spremanja raznih specijaliteta i uvek postoje neke male tajne zašto baš nekome uspeva isti recept koji smo i mi probali, a kod nas ne bude tako sjajno.

 

U suštini, kada su testa u pitanju, posao i nije tako lak, a važno je da svi sastojci za testo imaju pre mešenja sobnu temperaturu, zato ih bar sat pre početka rada stavite na radnu dasku. Ako koristite suvi kvasac, odmah ga pomešajte sa brašnom i svim ostalim dodacima za testo.

Šta god da mesite, hleb, kiflice, lepinje, to pravite kako biste imali nekoliko dana, a ukoliko dodate samo jedan sastojak, vaše testo će biti sveže i do tri dana, a ukus će biti neverovatan.

 

Tajni sastojak koji zasigurno imate u kući koji će učiniti vaše testo svežim nekoliko dana je skrob. Potrebno je da ga pomešate sa brašnom i tako dodate u testi, nikako ga ne mešajte sa nekim drugim sastojkom jer efekat neće biti isti.

 

Razmera je sledeća - na 4 šolje brašna ide 1 kašika skroba. Testo nakon toga pripremajte po uobičajenom receptu i ostavljate ga da naraste kao i inače.

 

 

makonda-tracker