icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

slatki zalogaji

Dašak cimeta + MOĆNA BUNDEVA: Ovaj mekani i SLATKI ROLAT je kolač koji morate probati što pre (RECEPT)

Podeli:

Jesen nam je donela nove boje, nove modne trendove, ali i povratak namirnicama kojima je teško reći "ne", a moćna bundeva svakako je jedna od njih

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Prvi jesenji dani doneli su nam novo voće i povrće kojem se rado vraćamo krajem septembra, a među njima je kraljica jeseni ― superzdrava bundeva, čarobnog ukusa i brojnih mogućnosti za pripremu!


Ovaj recept je samo jedan u nizu zanimljivih načina da je iskoristite.


Rolat s bundevom i cimetom


Sastojci:


Kora

 

  • 100 grama mekog brašna
  • tri jajeta
  • 12 kašika kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 grama bundeve
  • 50 grama šećera u prahu
  • ravna kašičica praška za pecivo
  • ravna kašičica cimeta u prahu
  • pola kašičice kakaoa


Fil

 

 

  • 170 grama krem-sira
  • čaša kisele pavlake (170-180 mililitara)
  • 12 kašika šećera u prahu
  • čaša kisele pavlake


Priprema


Kora


U dubljoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, so i cimet.
U odvojenoj umutite dobro jaja, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer sve dok se ne napravi penasta smesa, pa u to dodajte rendanu bundevu. Tome zatim malo po malo dodajte suve sastojke i sve dobro promešajte.


Zatim sipajte u pleh prethodno obložen pek-papirom. Obratite pažnju na to da je smesa ravnomerno razlivena.


Pecite u prethodno u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalicu zabodenu u sredinu kore ne izvadite čistu, ne manje od deset minuta.


Fil


Pospite jednu čistu krpu šećerom u prahu, prebacite koru na to, pospite i drugu stranu šećerom u prahu, sačekajte da se prohladi koji minut, pa polako rolajte dok je još topla.


Zatim umutite krem-sir s pavlakom i šećerom u prahu i ostavite u frižideru da se stegne.


Nakon sat-dva odrolajte koru, premažite je filom i ponovo urolajte.
Pre nego što poslužite, pospite šećerom u prahu.

 

 

Inicijalizacija u toku...