Ovako pripremljeno pecivo još niste probali, a zdravija je opcija od pita napravljenih od brašna i kora
Ako želite da se počastite bogatom i slasnom pitom sa sirom, ali vas grize savest pri samoj pomisli na sve to belo brašno ili pekarske kore, obavezno probajte ovu varijantu!
Istina, za nju su vam potrebni margarin i kačkavalj, ali je svakako bolja opcija od klasičnih pita.
Sastojci:
- 4 veća jajeta
- 70 grama margarina
- 2 listića topljenog sira
- 120 grama kačkavalja
- 50 grama sitnog sira
- 1 kašičica praška za pecivo
- so po ukusu (u zavisnosti od toga koliko je slan sir)
Priprema
Umutite dobro jaja, pa im dodajte otopljen margarin, rendani kačkavalj i mrvljeni sir. Iseckajte sitno listiće topljenog sira, pa ubacite u smesu.
Potom sipajte praškak za pecivo, dobro promešajte, pa prelijte u dublji pleh, podmazan ili obložen pek-papir.
Pecite najmanje 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.