Musaka je jedno od omiljenih brzih i jednostavnih rešenja za ručak kad nemate mnogo vremena.
Musaka i sve njene varijante su savršene za svakoga ko ne zna šta bi više spremao, a ne želi ni da provede pola dana u kuhinji.
Rasturena musaka sa belim mesom će vas osvojiti na bezbroj načina, a jedan od njih je, svakako, njen neverovatan ukus. Vaše novo omiljeno jelo je kraljica brzine.
Sastojci:
- 800 gr krompira
- 400 gr bileceg belog mesa
- 2 mlada crna luka
- 1/2 glavice seckanog crnog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- malo soli
- malo bibera
- 2 kašičice začina pelat od paradajza
- 1 kasika koncetrata od paradajza
- malo persuna
- 50 gr putera
- 100 ml mleka
Priprema:
Najpre skuvajte krompir, a potom u tiganju na malo ulja propržite belo meso i dodajte mu mladi luk i pola glavice crnog luka. Zatim dodajte biber, so, slatku mlevenu papriku. Dodajte ili svež paradajz ili domaći kuvani paradajz. Sve zajedno promešajte i ostavite kratko da se krčka.
Skuvan krompir izgnječite kao za pire i poređajte u jednom sloju po vatrostalnoj činiji. Preko njega dodajte piletinu, a preko rendan sir. Zapecite u rerni i poslužite.
Prijatno!