Obožavate mekana peciva slatkog ukusa obogaćena džemom od šljiva, kajsija ili šipka? Ovo je pravo jelo za vas.
Sastojci:
- 250 gr mlevenog sala
- 310-350 gr brašna
- 100 ml belog vina
- 1 kašičica masti
- 1 jaje
- soli
- džem
- prah šećer
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo izmesiti rukom i ostaviti na toplom da malo odmekne. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.
Džejmi Oliver otkrio trik za kojim su sve domaćice čeznule: Kako napraviti hleb za samo pet minuta (RECEPT, VIDEO)
Testo razvući sm. debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati ( kao što je prikazano u Videu). Zatim to ponoviti još dva puta tako. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.
Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji ( ja sam sekla pravougaonike) stavljati džem presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri.
Peći na 200 stepeni oko 15 min. Uživati kako samo rastu i listaju se...
Kad su pečeni malo se prohlade, pa se uvaljaju u prah šećer zamirisan vanilicom.